February 5, 2020

Το Ιδρυμα

Το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς & Σπύρου Δούκα» ιδρύθηκε το 2000. Σκοπός του είναι η χορηγία έργων ευποιίας και η προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει στηρίξει δεκάδες φορείς.

Σκοπός του Ιδρύματος

Το «ΙΔΡΥΜΑ ΛΗΔΑΣ, ΝΑΝΑΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΥ ΔΟΥΚΑ» συστάθηκε ως κοινωφελές ίδρυμα με φύλλο της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τ. ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1296 26 Οκτωβρίου 2000». Με το Φ.Ε.Κ. αυτό υπήρξε και κύρωση του οργανισμού του.

Το ίδρυμα αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, υπάγεται στην εποπτεία και τον έλεγχο των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Πρόνοιας και Πολιτισμού και διέπεται από τις διατάξεις της παραπάνω συστατικής του πράξης, του παρακάτω οργανισμού, του α.ν.2039/39 και των διαταγμάτων που εκδόθησαν ή θα εκδοθούν σε εκτέλεση του νόμου τούτου.

Έδρα του ιδρύματος είναι η πόλη των Πατρών και συγκεκριμένα επί της οδού Μαιζώνος 204, Τ.Κ. 26222.

Μεταξύ των σκοπών του ιδρύματος είναι η χορηγία έργων ευποιΐας και η προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία όπως:

α) Η χορηγία υποτροφιών σε νέους αριστούχους μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές ή άλλους που έχουν έφεση για σπουδές και δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί ή να κατοικούν μόνιμα στην περιοχή του νομού Αχαΐας.
β) Η ανάληψη των εξόδων για ιατρική θεραπεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό εργαζομένων και άλλων προσώπων που έχουν ανάγκη και έχουν γεννηθεί ή κατοικούν μόνιμα στην περιοχή του νομού Αχαΐας.
γ) Η βοήθεια σε πρόσωπα με ειδικές ανάγκες.
δ) Η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και η προαγωγή της επιστήμης γενικότερα, των γραμμάτων και των τεχνών στην πόλη των Πατρών, με την διοργάνωση συνεδρίων, την έκδοση βιβλίων και μελετών και την ερευνητική και μελετητική συνεργασία με άλλα αντίστοιχα ιδρύματα ή φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
ε) Η απονομή βραβείων σε συγγραφικά έργα πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού κ.λπ. χαρακτήρα, που θα σχετίζονται με την πόλη των Πατρών. 
στ) Η μέριμνα για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκδόσεως της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Το ίδρυμα διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ισόβια και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή.

In this article:
Το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς & Σπύρου Δούκα» ιδρύθηκε το 2000. Σκοπός του είναι η χορηγία έργων ευποιίας και η προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει στηρίξει δεκάδες φορείς.
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles