July 5, 2023

Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα – παιδικός υπερσιτισμός, η αόρατη πανδημία

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδος δημιουργεί ένα νέο θεσμό «Μαζί το Κάνουμε Πράξη», με στόχο  την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για σύνθετα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού θεσμού, υπάγεται η διοργάνωση του συνεδρίου με θέμα «Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα – παιδικός υπερσιτισμός, η αόρατη πανδημία»,  σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 7 Ιουλίου 2023, στα Παλαιά Σφαγεία και ώρα 09.30 π.μ. με θεσμικό υποστηρικτή είναι «το Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα».

Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στα αίτια, τη πρόληψη και αντιμετώπιση του παιδικού υπερσιτισμού ως πολυπαραγοντικής νόσου από εξειδικευμένους ομιλητές ιατρούς, ψυχολόγους, αρμόδιους φορείς υγείας και αγωγής υγείας στην εκπαίδευση, συλλόγους γονέων, αθλητές.

Παράλληλα στο τρίτο μέρος του συνεδρίου, η  Α’βάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας – Τμήμα Αγωγής Υγείας, μας προσφέρει μια μοναδική διαδραστική εμπειρία, ένα παιχνίδι για την υγιεινή διατροφή για παιδιά και ενήλικες, Εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του Νομού Αχαϊας  σχεδίασαν και υλοποιούν στα νηπιαγωγεία και δημοτικά μια βιωματική προσέγγιση «Ζω καλύτερα – Ευ ζην» για τη διατροφή και τη σημασία της, την οποία και θα παρουσιάσουν στο συνέδριο.

Μετά το πέρας του συνεδρίου ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΙΕΚ Βέργη» στο χώρο του συνεδρίου, θα παρουσιάσει στο Διατροφολογικό Εργαστήρι  «Η Καλή Ημέρα ξεκινά με Καλό Πρωϊνό»,   συνταγές από σεφ, για ένα πλούσιο σε διατροφική αξία και γαστρονομικό πρωϊνό, για τους γονείς και τα παιδιά, Ο  εκπαιδευτικός οργανισμός ΙΕΚ Βέργη έχετε πρωτοπορήσει  δημιουργώντας και  «Σχολή μαγειρικής για μικρούς – JUNIOR CLASS CHEF».

Στόχος της ημερίδας είναι η πληροφόρηση του κοινού και ιδιαίτερα των γονέων και του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, για τον υπερσιτισμό (παιδική παχυσαρκία) ως σύγχρονης πανδημίας και αίτιο πολλών άλλων νόσων.

In this article:
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles