October 24, 2023

Εκδήλωση: «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και η σημασία της»

Την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 μμ., το Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα σε συνεργασία με την Διακίδειο Σχολή Λαού, πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η σημασία της», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διακιδείου, επί της Κανάρη 58.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με Αγιασμό, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη των Δράσεων του Ιδρύματος Δούκα και της Διακιδείου Σχολής Λαού. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από την κυρία Βασιλική Τζελβέ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Δούκα και από τον κύριο Ιωάννη Αθανασόπουλο, Πρόεδρο της Διακιδείου Σχολής Λαού.

Στις 19.50 μμ. θα ξεκινήσει η κύρια ομιλία της εκδήλωσης που έχει ως θέμα την Ιστορία και τη Διαρκή Επικαιρότητα του Αντιφασιστικού Αγώνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την κυρία Έλλη Λεμονίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας, στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ομιλία θα έχει χαρακτηριστικά ανοιχτής συζήτησης όπου το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στη διαλογική διαδικασία.

Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις  20.50 μμ. με την παιδική χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου όπου τα παιδιά θα μας τραγουδήσουν επετειακά τραγούδια της 28ης Οκτωβρίου.

In this article:
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles