November 4, 2022

Solidarity days: «ΚΑΝΕΝΑΣ Φόβος-ΚΑΝΕΝΑΣ Μόνος»

«ΚΑΝΕΝΑΣ Φόβος-ΚΑΝΕΝΑΣ Μόνος»

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών- εφήβων  για τον σχολικό εκφοβισμό

Ο σχολικός εκφοβισμός (bulling) ως ένα πολυδιάστατο φαινόμενο, ανάλογα με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο μαθητής – θύτης για να βλάψει το μαθητή – θύμα, εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Οι μορφές που λαμβάνει μπορεί να είναι είτε άμεσες, δηλαδή συμπεριφορές που περιλαμβάνουν διαπροσωπική επαφή θύτη και θύματος, είτε έμμεσες, χωρίς δηλαδή την προσωπική αντιπαράθεση θύτη και θύματος.

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Karan Creative Media, με υποστηρικτές το Ίδρυμα Λήδας, Νανάς, Σπύρου Δούκα  και την εταιρεία Mindset Cunsulting services και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Πελοπόννησσος» διοργανώνουν τη δράση «ΚΑΝΕΝΑΣ Φόβος-ΚΑΝΕΝΑΣ Μόνος», με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση εφήβων – πολιτών για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 1 έως 15 Νοεμβρίου 2022 και θα συμμετέχουν μαθητές, καθηγητές αλλά και μαθητές που βρίσκονται στη χώρα μας μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής Erasmus του  6ου και 14ου Γυμνάσιου Πατρών. Επίσης αυτή την δράση θα στηρίξει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Γυμνάσιου Πατρών.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαδραστικές παρουσιάσεις από επαγγελματίες αναφορικά με την τρόπο δημιουργίας ενός επαγγελματικού βίντεο και την λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους. Με απλό τρόπο θα παρουσιαστούν τεχνικές και πρακτικές που εφαρμόζονται από επαγγελματίες του χώρου αλλά μπορούν να υλοποιηθούν από όλους, όπως: η μεταφορά μιας ιστορίας σε εικόνα – βίντεο, η ισορροπία λήψεων, η ανάδειξη γραμμών-οδηγών στις φωτογραφίες και ο τρόπος διατήρησης των λήψεων σταθερών για πιο καθαρή εικόνα.

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση του bullying, αποτελεί δέσμευση ως προς τη ισόρροπη ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

 

 

In this article:
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles