September 1, 2022

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «Πρόσβαση Χωρίς Εξαιρέσεις»

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, την Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 16.00 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «Πρόσβαση Χωρίς Εξαιρέσεις» με σκοπό την προώθηση της έννοιας της προσβασιμότητας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ίδρυμα, Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα με χορηγό επικοινωνίας την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και υποστηρικτή την εταιρεία Data Consultants.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον συντονιστή της εκδήλωσης κ. Αντώνη Χαροκόπο, Πρόεδρο Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν, ο οποίος απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και μία μικρή εισαγωγή για την εκδήλωση. Στην συνέχεια ο κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την σημασία της προσβασιμότητας από όλους σε δομές και υπηρεσίες υγείας ιδιαίτερα τώρα την δύσκολη εποχή που διανύουμε λόγω της πανδημίας Covid-19. Τέλος χαιρετισμό απεύθυνε και η κ. Βασιλική Ντζελβέ, Μέλος ΔΣ Ιδρύματος «Λήδας, Νανάς & Σπύρου Δούκα» , εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχει το Ίδρυμα σε τέτοιες δράσεις με τόσο μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.

Η έναρξη των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε από την κ. Φραντζή Χρυσάνθη, Κοινωνική λειτουργός Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο η «ΜΕΡΙΜΝΑ» η οποία προέβη στην παρουσίαση του Προγράμματος TECMED-Ανάπτυξη ενός διαπολιτισμικού, κοινωνικού – ηθικού μοντέλου φροντίδας για εξαρτώμενο πληθυσμό στη λεκάνη της Μεσογείου. Έπειτα ο κ. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός και Γενικός διευθυντής Σωματείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» μίλησε για το δικαίωμα της πρόσβασης στην υγεία για όλους και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «e-ΤΑΛΩΣ». Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με την κ. Μάλφα Χριστίνα, Επιστημονικά Υπεύθυνη Μονάδων Υπατία «ΚΛΙΜΑΚΑ» η οποία αναφέρθηκε στην Τηλεψυχιατρική και στην Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις που έθεσε ο κ. Χαροκόπος, ενώ η κ. Μαρίας Ζαφειροπούλου, Δρ., Γεροντολόγος, Νομικός με εξειδίκευση στο δίκαιο υγείας παρουσίασε τα κύρια συμπεράσματα της εκδήλωσης.

In this article:
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles