July 1, 2022

«Μεγαλώνω Δημιουργικά»:ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος μαθημάτων

«Μεγαλώνω Δημιουργικά»

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος μαθημάτων με βιωματικό και συμμετοχικό χαρακτήρα για άτομα της τρίτης ηλικίας, με διοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ίδρυμα Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα, υποστηρικτές τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) και την εταιρεία BORROW my BRAIN ενώ παράλληλα χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σκοπός της δράσης «Μεγαλώνω Δημιουργικά» αποτέλεσε η ψυχική, σωματική και πνευματική ενδυνάμωση των ηλικιωμένων. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Γ΄Κ.Α.Π.Η. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ενώ παράλληλα  τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.

“Ανακαλύπτοντας τη βυζαντινή μουσική και την αγιογραφία”

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας από καταρτισμένους επαγγελματίες και καλλιτέχνες του χώρου, οι οποίοι σχεδίασαν ένα πλήρες πρόγραμμα μύησης στην ψαλτική και αγιογραφία για τρεις ημέρες.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα των μαθημάτων, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν το συλλογικό έργο – αγιογραφία το οποίο θα στολίσει τον εσωτερικό χώρο της δημοτικής δομής. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έψαλαν μαζί με τη μαέστρο και τα υπόλοιπα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας τον ύμνο που διδάχθηκαν. Στο κλείσιμο του προγράμματος, οι ηλικιωμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Βυζαντινή Χορωδία, η οποία απέδωσε μελοποιημένους ψαλμούς, ανυπέρβλητους σε ομορφιά και νοημάτων ύμνους της Εκκλησίας μας.

Μαζί μας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος καθώς και ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

In this article:
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles